Synthetische kleurstoffen

Pomona aroma is leverancier van synthetische (levensmiddelen)kleurstoffen

Onderstaande synthetische levensmiddelen-kleurstoffen zijn de standaardtinten. U kunt hiermee, als een schilder op zijn palet, een eindeloze variatie aan kleuren aan uw producten geven. Als u wilt kunnen wij u daarbij helpen doordat wij, naast dit standaardassortiment, beschikken over een groot aantal kleurrecepten. Ook is het mogelijk om samen met u de door u gewenste tint samen te stellen.

 

De synthetische kleurstoffen zijn verdeeld in 4 types:


  • Eurocert kleurstoffen zijn water-oplosbare poeders. Grote voordelen van dit type zijn de krachtige en vaak zeer stabiele eigenschappen. Bovendien zijn deze producten gemakkelijk in water oplosbaar waarna zij hun oorspronkelijke tint verkrijgen. 
  • Eurolake poeders zijn pigmenten die speciaal ontwikkeld zijn voor droge poeder- en vetkleuring. Deze producten hoeven namelijk niet eerst in water opgelost te worden om hun oorspronkelijke tint te verkrijgen en zijn hierdoor geschikt voor het kleuren van witte couverture (chocolade), sauzen, tabletten en poeders.
  • Eurogran producten zijn qua tint, kleursterkte en toepassingsmogelijkheden, gelijk aan de eurocert producten. Het verschil is dat deze producten in de vorm van granulaat (korrels) verwerkt zijn. Het gebruiksgemak kan een belangrijke reden zijn om voor deze producten te kiezen.
  • De vloeibare kleurstoffen zijn ontwikkeld i.v.m. diverse gebruiksvoordelen. Deze producten zijn, als gevolg van een lager pigmentgehalte, gemakkelijk te doseren. Een tweede voordeel is dat u stof-vrij kunt werken. Bovendien zijn deze producten gemakkelijk te mengen in vloeistoffen.


    Kleurstoffen kunnen voor uw toepassing aan wet-en regelgeving gebonden zijn. Dit betekent dat de kleurstof in bepaalde toepassingen niet, of slechts met beperkte dosering, gebruikt mogen worden.
Bekijk het assortiment kleurstoffen >
Synthetische kleurstoffen

Voorbeelden van Synthetische kleurstoffen

© Pomona.nl 2024 - Sitemap Disclaimer