Aroma's en kleuren leveren een mooie bijdrage in vele toepassingen

Toepassingen

Verschillende toepassingen kunnen verschillende eigenschappen vragen van de ingrediënten die hiervoor gebruikt worden. Het is daarom altijd verstandig om uw toepassing met ons te bespreken. Wij kunnen dan met u meedenken en het juiste type aroma of kleurstof afstemmen op uw product(en). Naast het assortiment dat op deze website wordt aangeboden, beschikken wij namelijk over de mogelijkheden om producten naar uw wensen samen te stellen of te putten uit bestaande recepten die voor uw toepassingen beter geschikt kunnen zijn.  

Vraagt u zich af welke aroma's of kleurstoffen u het best kunt gebruiken? Stel gerust uw vraag via ons contactformulier of bel; +31 73 5991797. 
Bakkerij / Patissier

Een uitgebreid assortiment van aroma's in de zoete hoek van het smakenspectrum komen bij vele banketproducten van pas. In taart of koek, in fondant of marsepein kunnen onze kleurstoffen gebruikt worden.

lees meer >
Bakkerij / Patissier
Chocolatier

Een kleurstof waarmee bedrukking of een toplaag/coating op kleur gebracht kan worden. Een aroma voor de vulling van een bonbon. Maar er zijn daarnaast ook steeds meer aroma's speciaal samengesteld om de cacaoboter/couverture zelf op smaak te brengen.

lees meer >
Chocolatier
Zuivel

Desserts, (drink) yoghurt of kwark producten, maar natuurlijk ook vla's zijn de bekende zuivelproducten waarin een smaak en de juiste kleur niet mag ontbreken. Onze aroma's en kleuren kunnen hier een mooie bijdrage leveren. Ook de sorbetsauzen en vruchtenpasta's/-compounds zijn heel mooi te gebruiken. Gemengd door het zuivelproduct of juist apart onderin de verpakking of als decoratie aan de bovenzijde.

lees meer >
Zuivel
IJsbereiding

Pomona's vruchtenpasta's en sorbetsauzen zijn beroemd en zeer geliefd onder vele ijsbereiders in Nederland en België. De vruchtenproducten zijn als halffabricaat perfect afgestemd en direct te gebruiken in uw ijsmix of kunnen als 'variegato' door het ijsgemengd worden. Onze aroma's kunnen een mooie bijdrage leveren ter aanvulling van puur fruit of (noten)pasta's en compounds bijvoorbeeld omwille van beschikbaarheid, aanpassing van receptuur of kostenreductie. De sorbetsauzen zijn perfect als 'topping' bij een sorbet.

lees meer >
IJsbereiding
Zoetwaren en snoepgoed

Voor toepassing in jam's of andere zoetwaren, maar ook allerlei soorten snoepgoed, drop, hard suikerwerk of decoratie/sprinkles worden regelmatig aroma's gebruikt en het heeft natuurlijk een aantrekkelijk kleurtje nodig. Pomona heeft een ruim assortiment van smaken in de zoete hoek van het smaken spectrum. Daarnaast een uitgebreide keuze aan levensmiddelen kleuren (zowel de synthetische levensmiddelenkleuren als natuurlijke).

lees meer >
Zoetwaren en snoepgoed
Limonades en siropen

Frisdranken, maar ook limonades, slush en milkshake-siropen, ze hebben allemaal een mooi aroma nodig en een stabiele kleur. Pomona biedt hier mooie en smaakvolle oplossingen.

lees meer >
Limonades en siropen
Gedistilleerd / brouwerij

In sterke drank is de smaak sterk bepalend voor de beleving. Ook een stabiele kleur is van groot belang voor de herkenbaarheid en beleving. In de laatste jaren zijn naast de sterke dranken ook licht-alcoholische dranken (o.a. seltzers) in opkomst. Daarnaast zijn er vele bierbrouwers actief en in sommige gevallen kan een aroma hier ook een mooie bijdrage leveren. Bijvoorbeeld om in meerdere producties toch telkens eenzelfde (smaak)beleving te kunnen bieden. Hoewel verschillende oogsten van grondstoffen telkens licht van elkaar kunnen (waarschijnlijk zelfs zullen) verschillen, kan een aroma zorgen voor stabiliteit in de beleving. Bij kleuren is dat niet anders..

lees meer >
Gedistilleerd / brouwerij
Snacks

Wat aroma's betreft bevat ons assortiment vooral smaken in de zoete hoek van het smakenspectrum. Dat komt bij de meeste hartige snacks niet goed van pas. Wat kleurstoffen betreft is dat anders en zijn er met de levensmiddelenkleuren vele mogelijkheden voor het kleuren van snacks. Ook bak-vaste kleuren kunnen hier heel goed gebruikt worden.

lees meer >
Snacks
Sportvoeding / suplementen

Eiwit-shakes en andere sportdranken zijn toch net wat beter als er ook een lekker smaakje aan zit. Vanille, banaan en chocolade zijn veel gebruikte aroma's en beschikbaar in poedervorm zodat deze eenvoudig met eiwitpoeders gemengd kunnen worden. Een zacht roze of gele kleur maakt het natuurlijk helemaal af.

lees meer >
Sportvoeding / suplementen
Dierbenodigdheden

Levensmiddelenadditieven als aroma's en kleurstoffen zijn meestal ook geschikt voor het gebruik in diervoeding of dierbenodigdheden als shampoo's, medicijnen en andere producten die bestemd zijn voor inwendig of uitwendig contact met dieren.

lees meer >
Dierbenodigdheden
Cosmetica

Onze producten kunnen ook prima worden toegepast om de juiste kleur, geur of smaak te geven aan verzorgingsproducten zoals zeep, tandpasta, gezichtscrème of make-up. Hiervoor zijn Citrus aroma's, bloemengeuren of muntaroma's zeer geschikt. Op aanvraag kan per aroma een Verklaringen voor Allergene Aromastoffen opgemaakt worden.

lees meer >
Cosmetica
Farmaceutische producten

Onze producten kunnen ook in de farmaceutische industrie gebruikt worden, bijvoorbeeld om een drankje of tabletje de juiste smaak te geven. Daarnaast kunnen medicijnen worden voorzien van een (waarschuwende) kleur naar keuze. Onze kleurstoffen voldoen aan alle veiligheidseisen.

lees meer >
Farmaceutische producten
Infra-/techniek

Aroma's kunnen, in de vorm van een geurstof, een belangrijke bijdrage leveren aan reinigingsmiddelen en soortgelijke producten. Met name bloemen- of Citrusgeuren worden vaak aan reinigingsmiddelen toegevoegd om bij het gebruik hiervan een aangename geur te verspreiden. Ook kleurstof wordt gebruikt, bijvoorbeeld om een product te onderscheiden van andere. De producten die wij aanbieden zijn bestemd voor het gebruik in levensmiddelen. In de concentraties die nodig zijn om deze producten te laten functioneren in uw toepassing, zijn deze niet gevaarlijk voor mens en milieu. Het is noodzakelijk om de geschiktheid van deze producten in uw toepassing vooraf te testen.

lees meer >
Infra-/techniek
Plantvoeding

Vloeibare meststoffen en plantenvoeding kunnen doorgaans wel een kleurtje gebruiken. Niet zozeer om de vloeistof aantrekkelijker te maken, maar om gemakkelijk onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende vloeistoffen. In veel gevallen kan een aroma als geurstof dienen om vervelende geuren te verbloemen. We hebben mooie aardse tonen zoals bv. noten aroma's, maar ook vanille of juist Citrus aroma's die een mooie bijdrage kunnen leveren.

lees meer >
Plantvoeding
© Pomona.nl 2024 - Sitemap Disclaimer