Levensmiddelenadditieven verbeteren de eigenschappen uw product..
        
    
    
Bestellen?
                Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen of heeft u vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. 
            
            
                Neem contact op
            
        
        
                
                Filter 
        
        
            
                            Categorieën
                
            
                            
            Productcategorie 
        
                
                    
            
            
            Toepassing 
        
            
                
        
    Downloads
Conserveermiddelen & voedingszuren
                                Conserveermiddelen zijn bedoeld om de groei van bacterien, schimmels en virussen op of in het voedsel tegen te gaan. Hiermee wordt bederf voorkomen. Enkele bekense types zijn zwaveldioxide, diverse voedingszuren, fosfaten en nitraten.
Een voedingszuur voorkomt de groei van micro-organismen door de zuurgraad van een product aan te passen. Vaak biedt een zuur ook werking als anti-oxidant en kan deze verhinderen dat zuurstof uit de lucht reageert met de daarvoor gevoelige bestanddelen. Een anti-oxidant voorkomt bijvoorbeeld het 'ranzig' worden van oliën, vetten en de afbraak van vitaminen. Met name citroenzuur kan ook een smaakversterkend effect hebben.
                            
                        