Geschiedenis‘Essences van Pomona’ een begrip sinds 1950..

De aroma’s van Pomona zijn al ruim 60 jaar een begrip in de levensmiddelenindustrie.
Sinds september 2009 staat de derde generatie ‘smaakmakers’ aan het roer en draagt deze de zorg voor de mooie producten die Pomona aanbiedt. In de loop der jaren is de productenrange uitgebreid met alle soorten natuurlijke en synthetische kleurstoffen en diverse overige levensmiddelenadditieven zoals conserveer- en bindmiddelen. Ook produceert Pomona sinds jaar en dag vruchten- en speciaalproducten die vaak in overleg met de gebruiker op zijn wensen worden afgestemd.

       

Hieronder vind u een korte samenvatting van het verloop van Pomona’s bestaan.

In het jaar 1950 startte onze grootvader, als producent van smaakstoffen voor banketbakkers, melkfabrieken en drankproducenten. De naam die hij aan zijn bedrijf gaf was 'Essencefabriek Pomona', naar de Romeinse godin van de boomvruchten. Alle producten werden volgens speciale recepten door onze grootvader samengesteld. De recepten ontwikkelde hij zelf naar de wensen van zijn klanten en bevatten het geheim van zijn  uitstekende aroma’s. Deze recepturen vormen nu nog steeds de basis voor ons productassortiment.

Later is onder de naam 'Pomona Essences BV' het bedrijf voortgezet en uitgebreid door 2 zonen (Peter en Gerard Roeling) en een schoonzoon (Charles Stello). In deze tijd is vanwege de toenemende vraag naar consumptie-ijs, een assortiment producten voor de ijsbereiding ontwikkeld. Vele ambachtelijke ijsbereiders kennen inmiddels de aroma’s van Pomona, maar ook grotere ijsfabrieken gebruiken onze kwaliteitsproducten.

Sinds september 2009 zijn de activiteiten voortgezet door de derde generatie 'smaakmakers' onder de naam 'Pomona Aroma BV'. Tegenwoordig maken en leveren wij wereldwijd aroma’s, kleurstoffen, halffabricaten en speciaal producten voor met name de levensmiddelenindustrie waaronder: consumptie-ijsbereiders, chocolatiers, banketbakkers, destilleerders, suikerwerkfabrieken, patissiers, zuivelfabrieken, diervoedselproducenten en de farmaceutische industrie.

Pomona staat voor jarenlange ervaring op het gebied van aroma's en kleurstoffen. Daarnaast zorgt Pomona er voor dat zij bij de tijd blijft door haar producten en assortiment aan te passen aan de hedendaagse eisen ten aanzien van voedselveiligheid en de wensen in de markt. 

Graag stellen wij onze kennis en ervaring beschikbaar om een bijdrage te kunnen leveren aan uw producten.

Contact gegevens
Pomona Aroma BV
Bezoekadres
Architronlaan 4
5321 JJ Hedel

E
info@pomona.nl

Postadres
Postbus 89
5320 AB Hedel

T
+31 0 73 599 17 97
F
+31 0 73 599 43 75


Downloads / Informatie aanvragen


Assortimentlijsten aanvragen
Bestelinformatie