Smaakvolle aroma's en verleidelijke kleuren

Pomona's geschiedenis


 
Van start

In het jaar 1950 startte onze grootvader Jan Roeling, als producent van smaakstoffen voor banketbakkers, melkfabrieken en drankproducenten. De naam die hij aan zijn bedrijf gaf was 'Essencefabriek Pomona', naar de Romeinse godin van de boomvruchten. De 'essences' werden door onze grootvader volgens specifieke recepturen samengesteld. Deze recepten ontwikkelde hij naar de wensen van zijn klanten en bevatten het geheim van zijn  uitstekende aroma’s. Recepturen die vandaag de dag nog steeds een belangrijke basis zijn van ons productassortiment.

Van start
Al snel succes

Al snel werdt de woning met kleine productieloctie in Hillegersberg te klein en vond opa een nieuwe woning met naastgelegen bedrijfsruimte in Slikkerveer (gemeente Ridderkerk). Deze nieuwe locatie bood ruimte genoeg voor zowel de uitbreiding van zijn gezin als voor de groei van zijn bedrijf. In Slikkerveer ontstond ook de mogelijkheid om meer voor de klanten te kunnen betekenen met nieuwe vruchtenproducten en meng-mogelijkheden voor poeders zoals vla-mixen en aroma- en kleurcompostities. 

Al snel succes
Opnieuw een verhuizing

Na een mooie groei van het bedrijf in deze periode volgde er een (min of meer gedwongen) uitkoop door de overheid vanwege de aanpassingen aan het dijkvak waaraan het huis en het bedrijf gevestigd waren. De dijken langs de Nieuwe Maas werden als onderdeel van de Delta-werken verhoogd en verbreedt en dat zou betekenen dat de nieuwe dijk te dicht tegen de woning zou komen liggen. 

Onze grootvader vond in het dorp Ammerzoden (Gld) een nieuwe woning met de mogelijkheid om daarbij een nieuw bedrijfspand te bouwen. Hier konden al zijn wensen voor het bedrijf uitgevoerd worden met praktische en gemakkelijk te reinigen productielokalen, een laboratorium, voldoende kantoorruimte en een ruime opslagmogelijkheden.    

Opnieuw een verhuizing
Voortzetting en uitbreiding

Vanaf 1980 is onder de naam 'Pomona Essences BV' het bedrijf voortgezet en verder uitgebreid door 2 zonen (Peter en Gerard Roeling) en een schoonzoon (Charles Stello). In deze tijd is vanwege de toenemende vraag naar consumptie-ijs, een compleet assortiment producten voor de ijsbereiding ontwikkeld. Vele ambachtelijke ijsbereiders kennen inmiddels de aroma’s van Pomona, maar ook grotere ijsfabrieken gebruiken onze kwaliteitsproducten. 

Ook in deze tijd maakte Pomona een mooie groei door en dat betekende dat de productielocatie in Ammerzoden na verloop van tijd (opnieuw) te klein bleek. Er is vervolgens grond aangekocht in het naastgelegen dorp Hedel en hier is met veel toewijding een nieuwe bedrijfshal gebouwd en ingericht. Pomona kwam opnieuw terecht in een mooie nieuwe (en ruime) jas.

Voortzetting en uitbreiding
De 3e generatie

Sinds september 2009 zijn de activiteiten voortgezet door de derde generatie 'smaakmakers' onder de naam 'Pomona Aroma B.V.'. Tegenwoordig maken en leveren wij wereldwijd aroma’s, kleurstoffen, halffabricaten en speciaal producten voor met name de levensmiddelenindustrie waaronder: consumptie-ijsbereiders, chocolatiers, banketbakkers, destilleerders, suikerwerkfabrieken, patissiers, zuivelfabrieken, diervoedselproducenten en de farmaceutische industrie.

Pomona staat voor een jarenlange ervaring op het gebied van aroma's en kleurstoffen. Daarnaast zorgt Pomona er voor dat zij bij de tijd blijft door haar producten en assortiment aan te passen aan de hedendaagse eisen ten aanzien van voedselveiligheid en natuurlijk de wensen in de markt. 

Graag stellen wij onze kennis en ervaring beschikbaar om een bijdrage te kunnen leveren aan uw producten. Neemt u gerust contact met ons op als u verdere vragen heeft over ons bedrijf of de producten die we leveren.

De 3e generatie
© Pomona.nl 2024 - Sitemap Disclaimer