Aroma's & aromastoffenWat zijn aroma’s?


Aroma’s of aromastoffen zijn ingrediënten die een bepaalde geur of smaak aan voeding kunnen toevoegen. Mensen beoordelen en waarderen voeding vaak voor een groot gedeelte op de geur en smaak. Vaak worden aroma’s toegevoegd aan voedingsmiddelen om ze lekkerder te laten smaken of om smaak te herstellen die bij het bereidingsproces verloren is gegaan.

Aromastoffen aardbei

Gebruik


Aroma’s worden niet alleen gebruikt om een nieuwe smaak aan bepaalde voeding te geven, maar vaak ook om de al bestaande smaak te versterken. Als er bijvoorbeeld stukjes fruit in yoghurt verwerkt zijn kan het zijn dat dit niet of nauwelijks wordt opgemerkt door de consument omdat de yoghurtsmaak overheerst. In dit geval kunnen er aroma’s worden toegevoegd zodat de consument ook echt proeft dat er fruit in verwerkt zit. Aromastoffen mogen (uitzonderingen daargelaten) aan alle varianten van voeding worden toegevoegd, zo veel als nodig is om de het voedingsmiddel de gewenste smaak en geur te geven.


Veiligheid


Aromastoffen vormen in het overgrote deel van de gevallen geen enkel gezondheidsrisico. Omdat aromastoffen zo sterk zijn, is er maar een klein beetje nodig om voedingsartikelen de gewenste smaak of geur te geven. In de meeste gevallen is dit lang niet genoeg om enig gezondheidseffect teweeg te brengen. Er zijn wel uitzonderingen: D-kamfer (kruidensnoepjes) , kinine (tonic/bitter lemon) , en glycyrrizine (drop en zoethout) mogen niet overal inzitten omdat deze bij hoge inname wel een negatief gezondheidseffect kan veroorzaken.

Verschillende typen aromastoffen


Natuurlijke aroma’s zijn stoffen die afstammen van plantaardige of dierlijke stoffen
Natuuridentieke aroma’s zijn stoffen waarvan de structuur van de aromastof is opgebouwd zoals dit ook in de natuur voorkomt.
Kunstmatige aroma’s zijn stoffen die alleen in bepaalde producten mogen worden toegevoegd omdat ze geen natuurlijke equivalent hebben.


Benieuwd naar ons assortiment aroma’s?

Bekijk deze pagina om ons assortiment aan aroma’s te bekijken.
Contact gegevens
Pomona Aroma BV
Bezoekadres
Architronlaan 4
5321 JJ Hedel

E
info@pomona.nl

Postadres
Postbus 89
5320 AB Hedel

T
+31 0 73 599 17 97
F
+31 0 73 599 43 75


Downloads / Informatie aanvragen


Assortimentlijsten aanvragen
Bestelinformatie